Rijksgebouwendienst_logo

Het kantoorgebouw voor Rijksdienst, Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten Amersfoort is multifunctioneel met onder andere een bibliotheek, auditorium, restaurant en vergadercentrum. Ook is er een laboratorium met expositiezalen. Het gebouw situeert zich tussen het historisch centrum van Amersfoort en de spoorwegen.

Opdrachtgever de Rijksgebouwendienst koos voor dit kantoor voor de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten (RACM). in Amersfoort een duurzame en innovatieve gebouwinstallatie.

Gerealiseerde installaties:

- Verwarmingsinstallatie
- Luchtbehandelinginstallatie
- Koelinstallatie
- Regelinstallatie
- Ventilatie installatie
- Hemelwaterafvoerinstallatie
- Koud- en warmwaterinstallatie
- Rioleringsinstallatie
- Sanitaire installatie 

Bijzonderheden:

- Binnenstedelijke omgeving
- Beperkte opslagruimte
- Monumentaal gebouw
- Betonkernactivering
- Koude- en warmteopslag
- Gebouw Beheer Systeem
- Parkeergarage
- Keuken
- Restaurant
- Computerruimte
- Laboratoria
- Atrium
- Auditorium
- Bibliotheek
- Klimaatgevel
- Uitvoering nabijheid spoor
- Klimaatplafonds met geïntegreerde sprinklerinstallatie
- Bronnen

Kritische punten in het project
Kritische punten waren bubbeldeckvloeren, de coördinatie van alle componenten in de koelplafonds en de stucwerkplafonds, als ook de buisverwarming aan de “schuine” glasgevel van het atrium.

Voor de coördinatie en uitwerking van de bubbeldeckvloeren, alsmede de plafonds, heeft Van Galen het projectteam uit moeten breiden met extra tekenaars en engineers. Daarnaast heeft Van Galen de kar getrokken door diverse overlegstructuren en vergaderingen in het leven te roepen om uiteindelijk alles in goede banen te leiden.

Voor de montage van de buisverwarming aan de “schuine” glasgevel van het atrium zijn speciale gereedschappen en steigers ingezet om het een en ander in de lijn van de gevel en gevelkolommen te monteren.

Ook zijn extra expansievoorzieningen opgenomen, in alle installaties die de begane grond vloer doorkruisten, in verband met het opleggen van de vloer op rubberen dempers. Dit om de trillingen vanuit het naastgelegen spoor te elimineren.

(34 maanden, oplevering 2005)

 

Ons bedrijf
Duurzaamheid & MVO
Specialisaties
Marktsegmenten
Bekijk de vacatures
Contact
FRIS!