Hoe gaat Van Dorp om met alle maatregelen rondom het Coronavirus?

Vanwege het Coronavirus neemt Van Dorp diverse maatregelen. We volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM.
Bekijk voor de actuele maatregelen deze pagina.

Melding verbergen

Vernieuwbouw Flevoziekenhuis Almere

Fase 2 MRI Centrum

Uitgevoerde werkzaamheden

  • Verwarmingsinstallatie
  • Luchtbehandelingsinstallatie
  • Koelinstallatie
  • Regelinstallatie
  • Ventilatie installatie
  • Hemelwaterafvoerinstallatie
  • Rioleringsinstallatie
  • Sanitaire installatie
  • Opragon Systeem

Samen met Van Wijnen Lelystad en Breedveld en Schröder was Van Dorp verantwoordelijk voor de werktuigbouwkundige en klimaatinstallaties. Installatietechnisch een uitdagend project omdat de bouwoperatie dicht bij de SEH, het mortuarium en MRI afdeling plaatsvindt. Afdelingen waar lawaai en trillingen tot een minimum beperkt moeten worden. Van Galen heeft in opdracht van Van Dorp bijgedragen aan de realisatie van de werktuigbouwkundige installaties.

Fase 1

Er zijn vier nieuwe klasse 1 operatiekamers van het Flevoziekenhuis gerealiseerd. Deze OK’s beschikken allemaal over een eigen opdekruimte. Het Flevoziekenhuis beschikt nu over negen operatiekamers, allemaal klasse 1. Ook zijn er koffie- en kleedruimtes en kantoren op de begane grond gerealiseerd. De eerste fase van het vernieuwbouwtraject is geheel volgens planning verlopen.

Opragon luchtbehandeling

De vier nieuwe operatiekamers zijn uitgerust met het Opragon luchtbehandelingssysteem. Door dit unieke systeem is het schone gebied om de OK-tafel groter en flexibeler in te richten. Bovendien is Opragon stil in gebruik en creëert het betere klimatologische werkomstandigheden voor de OK-medewerkers.

Fase 2

In fase 2 van het vernieuwbouwtraject zijn diverse ruimtes in het huidige OK-complex aangepakt. De bestaande operatiekamers worden voorzien van hetzelfde multimediale systeem als de nieuwe OK’s. Er komt een nieuwe ontvangstruimte voor patiënten die gebruik gaan maken van de twee high turnover operatiekamers, waar laagcomplexe operaties onder lokale verdoving worden uitgevoerd. Ook is er een nieuwe opslag voor (steriele) producten en implantaten gebouwd.
Door deze verbouwingen is onder meer de logistiek geoptimaliseerd. Voor medewerkers en goederen zijn de ruimtes en werkprocessen logischer ingedeeld; dit bevordert veilige en efficiënte patiëntenzorg in en om de operatiekamers.

MRI-centrum

Naast de verbouwing van het OK-complex, is ook het nieuwe MRI-centrum gerealiseerd.