Hoe gaat Van Dorp om met alle maatregelen rondom het Coronavirus?

Vanwege het Coronavirus neemt Van Dorp diverse maatregelen. We volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM.
Bekijk voor de actuele maatregelen deze pagina.

Melding verbergen

Nieuwbouw Hotel BOAT & CO Amsterdam

Uitgevoerde werkzaamheden

  • Verwarmingsinstallatie
  • Luchtbehandelingsinstallatie
  • Koelinstallatie
  • Regelinstallatie
  • Ventilatie installatie

De combinatie IQNN Vastgoed / Vink Bouw / City ID Group heeft in de nieuwste Amsterdamse wijk Houthaven het project BOAT&CO ontwikkeld. BOAT&CO Houthaven aan het IJ is een echt icoon met een krachtige ‘Amsterdamse School’ uitstraling. Het gebouw is ontworpen door Kollhoff Architekten en is een ode aan de Amsterdamse School. Het is een zeer duurzaam hotel met 84 ruime hotelappartementen, welness, bar, restaurant en ondergrondse parkeergarage voor 44 auto’s, gerealiseerd in en 100% klimaatneutrale wijk.

Het project was een vernieuwend hotelconcept, waarbij de 82 ruime hotelappartementen vooral bestemd zijn voor expats die voor langere tijd in Amsterdam verblijven. Vandaar dat de kamers onder meer een keuken hebben, waar de eigen maaltijd kan worden bereid. Op de begane grond bevinden zich 2 appartementen, elke verdieping telt 20 kamers. Bruto vloeroppervlakte 7.800 m2.

BREEAM Excellent

De BREEAM ambitie voor BOAT&CO was excellent, welke is gehaald. Het hotel heeft een EPC van 0,041 en is bijna geheel energieneutraal.

Bewuste Bouwers, beste buren!
Het project BOAT&CO is aangemeld bij Bewuste Bouwers. Dit houdt in dat er op dit project specifiek aandacht wordt gevestigd op omgevingsbewust, verzorgd en milieuvriendelijk werken door vakmensen. Stichting Bewuste Bouwers streeft naar een beter imago voor de bouwsector. Dit doet men onder andere door professionaliteit zichtbaar te maken en de uitwisseling van ideeën, kennis en ervaringen bij bouwbedrijven onderling te stimuleren. Bij projecten waarbij gedragscode van Bewuster Bouwers onderschreven wordt, committeert de aannemer zich aan de vijf pijlers van de code. Klik hier voor deze gedragscode.