Stadkantoor Vlaadingen_logo

Badge BIM

Het stadskantoor Westnieuwland 
Het stadskantoor Westnieuwland is een gebouw van 7.500m² met een eigentijdse uitstraling. Door een grondige renovatie is het kantoor duurzaam, energiezuinig en moderner geworden. Ook is “het nieuwe werken” geïntroduceerd, met flexibele werkplekken.

De bouwkundige werkzaamheden bestonden vooral uit het gedeeltelijk slopen van de inrichting, zoals wanden, plafonds en vloerafwerkingen en het herinrichten van de ruimten door het aanbrengen van nieuwe wanden en plafonds. De installaties zijn totaal vernieuwd en aangebracht in een oud betonskelet. Tijdens dit project is er gebruik gemaakt van de BIM werkmethodiek.

Oude Stadhuis Vlaardingen
Naast het modernere pand is het rijksmonument op Markt 11 ook gerenoveerd. Dit rijksmonument staat bekend als het oude stadhuis van Vlaardingen. Het oude stadhuis uit 1650 heeft barokke vormen. Het bestaat uit een souterrain en een fraaie beletage. De renovatie heeft het stadskantoor energiezuiniger gemaakt. Tijdens de renovatie is het primaire proces gewoon doorgegaan (zoals bijvoorbeeld bruiloften en recepties).

De installatietechnische werkzaamheden hadden vooral betrekking op het vernieuwen, en indien nodig, het aanpassen van de ventilatie-installatie, de verwarmingsinstallatie en de elektrotechnische installatie.

De uitgevoerde werkzaamheden:

- Verwarmingsinstallatie
- Luchtbehandelingsinstallatie
- Koelinstallatie
- Regelinstallatie
- Ventilatie installatie
- Koud- en warmwaterinstallatie
- Hemelwaterafvoerinstallatie
- Broninstallatie
- Rioleringsinstallatie
- Sanitaire installatie
- Brandmeldinstallatie
- Data- en telefoon
- Toegangscontrole
- Noodstroom aggregaat
- PV-panelen
- Inbraakbeveiliging
- E-installaties
- Klimaatplafonds

(14 maanden, 29-01-2014)

Ons bedrijf
Duurzaamheid & MVO
Specialisaties
Marktsegmenten
Bekijk de vacatures
Contact
FRIS!