conservatorium hotel_logo

Het Conservatorium Hotel bevindt zich in het hart van het Amsterdamse Museumkwartier, tussen beroemde musea en vlak bij het Concertgebouw. Ook luxueuze winkelstraten als de P.C. Hooftstraat en de Van Baerlestraat bevinden zich in de directe omgeving van het hotel. De centrale ligging biedt de gasten dan ook een unieke ervaring in de hoofdstad van Nederland.

Het Conservatorium Hotel (voormalige Sweelinck Conservatorium) werd in 2011 geopend. Dit prachtige neogotische bouwwerk is oorspronkelijk door de toonaangevende Piero Lissoni ontworpen en werd eind 19de eeuw gebouwd. In zijn nieuwe verschijning is het getransformeerd tot een eigentijdse luxehotel op vijf-sterrenniveau.

Het hotel beschikt over 129 kamers en suites, een restaurant, een brasserie en een bar, evenals een selectie van hypermoderne ruimten voor evenementen, vergaderingen en banketten.

Het Conservatorium Hotel is ook de thuisbasis van het Akasha Holistic Wellbeing Center; een weldadig stedelijk toevluchtsoord dat de perfecte plek biedt om te ontspannen en te genieten, verspreid over meer dan 1000 m². Hier versmelten innovatieve westerse praktijken met oude Oosterse tradities. Er is onder meer een binnenzwembad van 18 x 5 meter, een whirlpool, een hamam, een sauna, een Watsu-bad en een ontspanningsruimte.

De werkzaamheden omvatten het aan de hand van een programma van eisen ontwerpen, coördineren, leveren, monteren en bedrijfsvaardig opleveren van de werktuigkundige installaties.

Dit project is qua ontwerp, uitwerking en realisatie volledig onder de verantwoordelijkheid van Van Galen uitgevoerd.

Uitgevoerde werkzaamheden Van Galen:

- Verwarmingsinstallatie
- Luchtbehandelinginstallatie
- Koelinstallatie
- WKO: Monobron

 (2009-2010)

Ons bedrijf
Duurzaamheid & MVO
Specialisaties
Marktsegmenten
Bekijk de vacatures
Contact
FRIS!