Lichtjes voor Sophia

Sophia

Om de kerstboom tussen de nieuwe hoogbouw van het Erasmus MC op te laten vallen, moet de kerstboom flink worden verlicht. Van Galen Klimaattechniek deed mee met de kerstactie ‘lichtjes voor Sophia’. Om de kerstboom tussen de nieuwe hoogbouw van het Erasmus MC op te laten vallen, moet de kerstboom flink worden verlicht. Afgelopen kerst brandden er in de kerstboom een vijftigtal lampjes branden door een sponsorbijdrage van Van Galen Klimaattechniek.

Dit jaar branden de lampjes in de kerstboom voor een MRI-scanner, een zeer kostbaar apparaat dat nodig is om de kinderen te onderzoeken die deelnemen aan het project Generation R. Tienduizend Rotterdamse kinderen worden al voor hun geboorte gevolgd door onderzoekers van het Sophia Kinderziekenhuis. Met de resultaten van dit langlopende en vernieuwende onderzoek hopen kinderartsen beter te begrijpen hoe ziekten bij kinderen ontstaan. Zo kunnen zij sneller, eerder en beter ingrijpen en misschien zelfs ziek worden voorkomen.

Wij hopen dat we een bijdrage kunnen leveren aan het onderzoek, want een (chronisch of ernstig) ziek kind kan een grote impact hebben op het kind, de ouders, eventueel andere kinderen binnen een gezin en hun directe omgeving.

Adoptiekamer in het familiehuis

DanielhoedHet familiehuis is een vriendelijk logeerhuis voor familie en vrienden van patiënten die voor een behandeling zijn opgenomen in Erasmus MC-Daniel den Hoed of op de afdeling Oncologie van Erasmus MC-centrumlocatie. Zolang de patient is opgenomen, kunnen zij in het familiehuis logeren. Ook patiënten die poliklinisch worden behandeld en hun familie zijn van harte welkom.

In het Familiehuis werken meer dan veertig gepassioneerde vrijwilligers die samen met een kleine professionele staf zorgen voor het reilen en zeilen van het huis. Dankzij sponsorgelden is een verblijf in het Familiehuis voor iedereen betaalbaar.

Bij de diagnose kanker staat je leven op zijn kop en dat zijn zware tijden, wij kunnen ons daarom voorstellen hoe belangrijk het is om met de kerstdagen in de buurt te zijn. Van Galen Klimaattechniek sponsort daarom in de kerstweek een kamer van het Familiehuis Daniel den Hoed in Rotterdam.

Terug naar overzicht >>

Ons bedrijf
Duurzaamheid & MVO
Specialisaties
Marktsegmenten
Bekijk de vacatures
Contact
FRIS!