Een kijkje in de keuken van…

juli 8, 2019 7:46 am Gepubliceerd door

 

12 juni heeft Vincent de Gier, directeur installatietechniek, een dag gewisseld met Michel den Ouden, chef-monteur installatietechniek. Op het project Stedin Delft is hij aan de slag gegaan als monteur. Wij vroegen Vincent hoe deze ervaring was.


 

Waarom heb je gekozen voor deze uitwisseling?

“Het begon een aantal weken geleden. Wichard en ik werden in een bijzondere setting overvallen met diverse ideeën die door FRIS! aan ons werden voorgelegd. Wij waren beiden erg enthousiast en aan alle ideeën wordt of nog gewerkt of zijn reeds in uitvoering gebracht. Toen het uitwisselingsprogramma werd toegelicht werd ik echter erg enthousiast. Met mijn handen werken en de techniek vind ik erg leuk en wat is dan mooier om dit een dag ten uitvoer te brengen op één van onze mooie projecten.”

Wat zijn de leukste ervaringen van het uitwisselingsproject?

“Ik heb meegelopen op het project Stedin Delft in de montageploeg van Wim Hilgeman en Nick Verkerk. Daarnaast waren op de bouw ook John, Richard, Bertus en Michel aanwezig.

De sfeer was erg goed en ik werd bij mijn gevoel gewoon meegenomen alsof ik een inlener was die een dag kwam werken. Uiteraard hielden zij wel rekening met mijn beperkingen op het gebied van mijn montagekwaliteiten.

Daarnaast was het echt leerzaam om te zien wat er komt kijken voor het monteren van bijvoorbeeld een VAV-inductie en het bijbehorende leidingwerk.”

Wat zijn de minder leuke ervaringen van het uitwisselingsproject?

“Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen minder leuke ervaringen heb opgedaan. Het vroeg starten op de bouw is mij eigenlijk prima bevallen en ook het meewerken.”
Had je vooraf andere verwachtingen van de uitwisselingsfunctie dan in de praktijk is gebleken?
“Vooraf had ik eigenlijk niet heel erg veel andere verwachtingen. Ik kijk terug op een geslaagde dag.”

Zijn er dingen die je gedaan of gezien hebt, die je hebben geïnspireerd?

“Wat mij geïnspireerd heeft, is de wijze van werken op dit project. Op kantoor wordt er nog wel eens anders over gedacht in tijd en mogelijkheden. Juist op dit vlak en door dit meegemaakt te hebben ben ik extra gemotiveerd, om gezamenlijk op zoek te gaan naar een zo efficiënt mogelijke manier van werken in zowel de werkvoorbereiding als ook logistiek en montage technisch op de bouw. Door een dag mee te draaien en het zelf te ervaren word je getriggerd om mensen te motiveren om out of the box te proberen te denken. Kunnen we werkzaamheden ook anders doen dan de wijze waarop we het al jaren doen?”

Zou je een uitwisseling jouw collega’s aanbevelen?

“Ik raad het zeker aan. Het geeft meer inzicht en daardoor begrip voor elkaars werkzaamheden. Daarnaast is het ook goed om vanuit een heel andere kijk elkaars werkzaamheden te ervaren en daarmee op zoek te gaan naar een efficiënter en dus leuker werkproces. Een dag meewerken in de montage vond ik erg leerzaam maar ook leuk en heel anders dan de normale werkzaamheden waarvan ik later Michel in mee probeer te nemen.”


Met dank aan: Vincent de Gier en Michel den Ouden

Gecategoriseerd in :,

Dit bericht is geschreven door vangalen