AMC

Het Academisch Medisch Centrum heeft de renovatie van de technische installatie van zestien operatiekamers aan Van Galen toevertrouwd.

Het project omvat vier fases van ieder vier operatiekamers (ok’s). De eerste fase is in 2011 gestart. De eindoplevering zal in 2014 plaatsvinden. We werken hier met de meest geavanceerde techniek. Bijzonder is dat onze tekenkamer een inrichting van de boven de ok’s gelegen technische ruimtes heeft bedacht die het onderhoud aan de verschillende installaties veel gebruikersvriendelijker en efficiënter heeft gemaakt.

Tijdens het renoveren van de ok’s moet het functioneren van de ok’s die wel in bedrijf zijn, te allen tijde worden gewaarborgd. Het belang van de installaties in deze geavanceerde technische ruimtes blijkt onder andere uit het feit dat de kosten voor renovatie van de installaties ruim tweemaal zo hoog zijn als die voor de bouwkundige renovatie.

De renovatie van de ok’s is tot nu toe de grootste opdracht die Van Galen in opdracht van het AMC Amsterdam uitvoert. Eerder verzorgden we onder andere renovatie van de beddentoren bouwdeel H, renovatie van een deel van het Emma Kinderziekenhuis (EKZ), conditionering van twee Angiokamers, met geavanceerde medische apparatuur, een vriezerruimte voor 130 vrieskisten voor bloedmonsters, kweken, proefmonsters, etc., nieuwe installaties voor de Radioactieve Stoffen Apotheek en renovatie van het Lakc bloedlab.

(Van 2010 tot en met 2014, sinds 1987 zijn we W-installateur voor het AMC)

 

Ons bedrijf
Duurzaamheid & MVO
Specialisaties
Marktsegmenten
Bekijk de vacatures
Contact
FRIS!