ROC Mondriaan_logo

Dicht bij het centrum en direct naast het treinstation staat ROC Mondriaan Leidschenveen, Den Haag. Het schoolgebouw is met veel aandacht voor duurzaamheid ontworpen. Het was een nieuwbouwproject met vijf bouwlagen, een parkeergarage en een fietsenstalling.

In het nieuwe gebouw vinden zeven MBO-opleidingen, die in totaal ongeveer 1.900 leerlingen trekken. Daarnaast zijn circa 150 docenten en medewerkers werkzaam bij het ROC Mondriaan Leidschenveen. Naast de opleidingen bevat het gebouw een atrium met een restaurant, simulatieruimtes, praktijklokalen en een kunstzinnig centrum.

Ontsluiting
Alle entreeonderdelen op het maaiveld, zoals de parkeergarage en de fietsenstalling, komen uit in de publiekstoegankelijke hoofdentree. Hier bevinden zich de receptie en de informatiebalie. Vanuit de hoofdentree voert één punt met toegangscontrole naar het atrium, dat een laag hoger ligt.

Duurzaam
Er was veel aandacht in het ontwerp voor duurzame oplossingen. Dit is duidelijk zichtbaar in het atrium, waar alle kozijnen en wanden zijn uitgevoerd in bamboe. Daarnaast is gekozen voor natuurlijke en onderhoudsarme materialen en beton met puingranulaat als toeslagmateriaal.

Met verdere duurzame maatregelen :

- Grote glasvlakten aan de noorden beperkt glas aan de zuidzijde
- De toepassing van HR++ glas
- Zonwerende coating
- Natuurlijke ventilatie in de parkeervoorzieningen
- Hoge isolatiewaarden
- Een reeks aan installatietechnische maat-regelen (regeltechnische aanpassingen en
  toepassing (VAV-systeem)

Door middel van deze maatregelen hebben de architecten van het schoolgebouw een GPR Gebouw (meting van duurzaamheid) van 7,8 bereikt.

Transparantie
Het gebouw is gebouwd in de vorm van een rechthoek met een centraal gelegen atrium. Door dit atrium en een aantal strategisch geplaatste uitsneden in het gebouw kan daglicht tot diep in de school doordringen. De noordelijke en oostelijke gevels hebben daarnaast ook grote glasvlakken.

Het atrium is het hart van het gebouw in meerdere opzichten. Het fungeert als een centraal en overzichtelijk plein, waar de gebouwgebruikers elkaar kunnen ontmoeten. Een brede luie trap ontsluit vanaf hier naar de drie verdiepingen. De grote, flexibel in te delen vloeren, presenteren zich aan de atriumzijde met een duidelijke toegang en zichtbare praktijkruimten.

Uitgevoerde werkzaamheden:

- Verwarmingsinstallatie
- Luchtbehandelingsinstallatie
- Koelinstallatie
- Regelinstallatie
- Hemelwaterafvoerinstallatie
- Koud- en warmwaterinstallatie
- Rioleringsinstallatie
- Sanitaire installatie
- Sprinkler installatie
- Perslucht installatie
- Parkeergarage ventilatie
- CO/LPG detectie

 (18 maanden, oplevering: 2012)

Ons bedrijf
Duurzaamheid & MVO
Specialisaties
Marktsegmenten
Bekijk de vacatures
Contact
  • Urenformulieren Installatie